KDK zaprasza na warsztaty kulinarne i degustację potraw

Najnowsze Piła Wydarzenia

PIŁA. Klub Dobrego Klimatu zaprasza 14 lipca o godz. 18.00 na drugą odsłonę letnich spotkań z cyklu Ekośroda u Wyspiarza. Tym razem będą to warsztaty z kuchni wegetariańskiej i zero waste połączone z degustacją potraw.

Wiele osób rezygnuje lub ogranicza jedzenie mięsa z powodów etycznych. Inni czynią to ze względów zdrowotnych. Są też tacy, którzy robią to z uwagi na dobro środowiska. Nieważne w której grupie się znajdujesz. Nieważne czy jesteś zadeklarowanym wegetarianinem, weganinem, ograniczasz spożycie mięsa, czy dopiero się do tego przymierzasz, te warsztaty są dla Ciebie.

Podczas naszych cyklicznych, środowych spotkań przekonujemy, że dbanie o środowisko na co dzień jest proste, intuicyjne i tanie – zachęca prowadząca warsztaty Dagmara Hoffmann. – Zapraszamy wszystkich, którzy lubią warzywa, ale nie lubią wyrzucać jedzenia, nie tylko wegan i wegetarian. Udowodnię, że to, co zazwyczaj trafia do śmietnika, może być bardzo smaczne.

W menu są m.in. kiszonki, chipsy z obierek, ser z ziemniaka, pesto z liści rzodkiewki, zupa z liści rzodkiewki, kalarepy i buraków liściowych z posypką chlebową oraz twarożek ze słonecznika. Zapraszamy w najbliższą środę, 14 lipca, o godz. 18.00 do Wyspiarza. Wstęp jest bezpłatny.

Klub Dobrego Klimatu powstał z inicjatywy Altvater Piła jako nieformalna, apolityczna inicjatywa zrzeszająca osoby, stowarzyszenia i instytucje, które aktywnie działają na rzecz ochrony środowiska. KDK znany jest mieszkańcom m.in. z cyklicznych akcji sprzątania Piły, podczas których udało się zebrać kilkadziesiąt ton odpadów z miejsc, w których być ich nie powinno.

Zuzanna Błaszczyk-Koniecko
Altvater Piła