NIKO express idzie za nową ewolucją – Szef kuchni wprowadza nowoczesne dania

Biznes Najnowsze Piła Regiony

NIKO w Pile. Szybko, zdrowo, nowocześnie, to trzy słowa, którymi można określić NIKO express. Lokal
przeszedł lekki lifting, co sprawiło, że z jeszcze większą przyjemnością spędza się czas w tym miejscu.


NIKO express to punkt na kulinarnej mapie Piły, w którym naje się każdy – młodszy i starszy, bo NIKO express oferuje bogaty wachlarz dań, deserów i napojów. Duży wybór potraw, w którym 4 kucharzy ukazuje miłość do gotowania, a ogrom wyobraźni pozwala na dogodzenie nawet najbardziej wybrednym podniebieniom. Takie podejście pozwala rozsmakować się w daniach osobom, które są na diecie wegetariańskiej, jak i tym, którzy jedzą mięso oraz, co równie ważne osobom, które mają problemy z alergiami pokarmowymi.

W NIKO express jadają również osoby, które prowadzą aktywny tryb życia, czyli pilscy sportowcy, a to chyba jedna z najlepszych rekomendacji, jakie można otrzymać.
NIKO express oferuje dania naszej rodzimej kuchni z potrawami kuchni orientalnej. A to wszystko dzięki miłości do gotowania osób, które pracują w tym miejscu. Ostatnio do ekipy kucharzy dołączył Jarosław Zarzycki, który przyjechał do Piły, a dokładniej do pracy w NIKO express po wyzwanie. Profesjonalista, który wie jak pracować przy gorącym bufecie i który wie jak tworzyć dania, by te nie tylko świetnie smakowały, ale też dobrze wyglądały. Nie od dziś przecież wiadomo, że jemy oczami.

Jak sam mówi pilskie podniebienia chciałby rozkochać w swojej kuchni prawdziwymi babcinymi smakami, ale też pokazać Pilanom, że można zjeść trochę inaczej, bardziej orientalnie. Dlatego w otwartym bufecie poza pierogami, kopytkami, są też szparagi w pysznych sosach, hinduskie potrawki, świeżo wyciskane soki, czy desery od sernika po chia pudding. Szef kuchni wprowadza nie tylko nowoczesne dania, ale też zwraca uwagę na sezonowość warzyw, tak,
by wszystko było świeże i zdrowe. Jego podejście idealnie wkomponowuje się w to, co NIKO express od dawna oferuje swoim klientom.


Ta kuchnia żyje, ludzie widzą, w jaki sposób dania są przygotowywane i mogą porozmawiać z członkami ekipy, która pracuje w barze. I choć w obecnych czasach dystans jest konieczny, to jeśli chodzi o klimat w NIKO express, to nie istnieje dystans w relacji załoga pracująca – klienci.


Pozytywna atmosfera, wynika z tego, że wszystko jest na widoku, łatwo więc zbudować zaufanie klientów do tego, co w lokalu jest serwowane. Kucharze są otwarci na propozycje klientów.
W NIKO express można wykorzystać kartę stałego klienta, jak też dostać zniżkę na legitymację studencką.

Lokal może pomieścić 70 osób, można więc spokojnie pomyśleć o zarezerwowaniu tego miejsca na imprezy rodzinne czy też firmowe.
Kuchnia się zmienia, smaki się zmieniają i NIKO express idzie za tą ewolucją. Nadąża i dodatkowo pokazuje, że w Pile możemy mieć otwartą kuchnię na miarę wielkich miast.

Obecnie lokal przy ulicy Śródmiejskiej 5 jest otwarty od poniedziałku do soboty w godzinach 11-20
oraz w niedzielę między a 11-19.

Serdecznie zapraszamy !

Dagmara Małgorzata